Vi är aktiva och ofta delaktiga i roliga projekt
Vi bidrar t.ex. gärna till sådant som händer på stan

Ur Göteborgs Posten inför Faktumgalan:

”På Götaplatsen kommer det också att finnas möjlighet till förtäring vid ett soppkök. Ett kompisgäng Göteborgskockar runt kocken Mikael Sande kommer att stå för maten.

– Jag har varit på galan i ett par år och tyckt det varit trevligt, men jag har också tyckt att något saknas, säger han. Det var så idén om soppkök kom upp. Så kontaktade jag några kockkompisar och alla svarade ”självklart”.

Både vegetariskt och kött
Faktumförsäljarna äter gratis, liksom en vän som var och en kan ta med. Övriga får betala 100 kronor för att få smaka på flera olika soppor med bröd.

– Vi kommer att laga vegetariskt som morots- och svampsoppor, liksom annat som fisksoppa och kålsoppa med fläsklägg, säger Mikael Sande.

Han räknar med att laga 120-150 liter soppa och hoppas att 150-300 personer kommer.

Har du funderat över väderprognosen och kylan?

– Är det kallt är det väl gott med lite soppa. Jag hoppas att folk kommer förbi oss innan föreställningen så blir de mätta och goa när de går in, säger Mikael Sande.

Kockarna står får råvarorna med hjälp av sponsorer och hela förtjänsten går till Faktum.

– Vi kommer att använda pengarna till att sänka inköpspriset på tidningen för försäljarna. På det viset kan de öka sin vinstmarginal så länge som intäkterna från soppköket räcker, berättar Anna-Lisa Gustavii och fortsätter:

– Vill man hjälpa en Faktumförsäljare kan man alltså köpa soppa på Götaplatsen, eller köpa tidningen veckan efter då de tjänar mer pengar.”

Vi är aktiva och ofta delaktiga i roliga projekt
Vi bidrar t.ex. gärna till sådant som händer på stan

Ur Göteborgs Posten inför Faktumgalan:

”På Götaplatsen kommer det också att finnas möjlighet till förtäring vid ett soppkök. Ett kompisgäng Göteborgskockar runt kocken Mikael Sande kommer att stå för maten.

– Jag har varit på galan i ett par år och tyckt det varit trevligt, men jag har också tyckt att något saknas, säger han. Det var så idén om soppkök kom upp. Så kontaktade jag några kockkompisar och alla svarade ”självklart”.

Både vegetariskt och kött
Faktumförsäljarna äter gratis, liksom en vän som var och en kan ta med. Övriga får betala 100 kronor för att få smaka på flera olika soppor med bröd.

– Vi kommer att laga vegetariskt som morots- och svampsoppor, liksom annat som fisksoppa och kålsoppa med fläsklägg, säger Mikael Sande.

Han räknar med att laga 120-150 liter soppa och hoppas att 150-300 personer kommer.

Har du funderat över väderprognosen och kylan?

– Är det kallt är det väl gott med lite soppa. Jag hoppas att folk kommer förbi oss innan föreställningen så blir de mätta och goa när de går in, säger Mikael Sande.

Kockarna står får råvarorna med hjälp av sponsorer och hela förtjänsten går till Faktum.

– Vi kommer att använda pengarna till att sänka inköpspriset på tidningen för försäljarna. På det viset kan de öka sin vinstmarginal så länge som intäkterna från soppköket räcker, berättar Anna-Lisa Gustavii och fortsätter:

– Vill man hjälpa en Faktumförsäljare kan man alltså köpa soppa på Götaplatsen, eller köpa tidningen veckan efter då de tjänar mer pengar.”

Stäng meny