En middagbuffé är ett trevligt alternativ till sittande middag

när man vill hinna umgås med alla

Finare catering Göteborgs Universitet MENYFÖRSLAG MIDDAGSBUFFÉ

ham-770937_640Beställ finare catering enligt ramavtalet med matsmak. Vårt menyförslag på catering av Middagsbufféer till Göteborgs Universitet.

Välj bland våra uppdaterade menyförslag nedan.

 

.pdf för utskrift: Menyförslag Middagsbuffé Anbud 2015 EUI 14 054

 

Tveka inte att kontakta oss med övriga frågor. Vi är flexibla och finns till för att bistå er med ev problem

 

 

VÄRT ATT VETA

Menyförslag & Priser

Våra anbudspriser till universitetet är per person (p.p.) exkl moms och inkl transport.

Du hittar fler menyförslag bland våra ordinarie cateringmenyer. OBS! Priset på dessa är exkl transport

Allergier och specialkost

Vi anpassar våra maträtter till de allergier och önskemål om specialkost, som anmäls hellre än att vi ger specialmenyer. Detta för trevnadens skull och eftersom gästerna brukar uppskatta att inte känna sig ”satta på undantag”.

Drycker

Vi tillhandahåller förstås drycker och ordnar tillstånd för samt servering av alkoholhalttiga drycker om så önskas. Observera att vi behöver ca 1 månads framförhållning för att ordna med erfoderligt ”Tillstånd för servering av alkholhol till slutet sällskap” hos berörd myndighet.

Glas & Porslin

Vi erbjuder glas och porslin vid behov och lämnar då vårt prisförslag i en Beställnings- & Plocklista.

Leverans & transport

Tänk på att mat till lunch eller middag, som skall serveras varm, transporteras ”så sent som möjligt” för att bibehålla kvalitén.

Glas & porslin levereras separat för att ni skall hinna förbereda sittningen.

Personal

Vår servispersonal är både rutinerad och representativ. Det är bra med en hovmästare för att hålla ordning på större arrangemang

Övrigt

Vi rekommenderar att ni anlitar en ”kock på plats” (kostnad 395 kr per tim, min 3 tim) när ni planerar att servera varm mat till många gäster.

Våra menyförslag

MIDDAGSMENYFÖRSLAG 1 – FISKARHUSTRUNS  SMAKER

HAVSKRÄFTLÅDAN
Havskräftstjärtar kokta med krondill & citron samt en gremolata på spenat, vitlök, citron vilande på en bit krämig Västerbottenlåda

TORSKRYGG
bakad på en bädd av säsongens svenska grönsaker med en svensk ekologisk lite nötig rapsolja, vitvin, färska örter serveras med potatisterrin smaksatt med jordärtskocka
(glutenfri, laktosfri)

BLÅBÄRS PANNACOTTA
med vaniljflarn samt en ekologisk lättvispad grädde och strössel på torkade lingon

Deklaration: Svenska färska kräftor, västerbottenost, ekologisk grädde, torsk från fiskhandlare Fiskeboa AB, säsongens svenska primörer

Pris p.p. 355 kr exkl. moms inkl. transport.

MIDDAGSMENYFÖRSLAG 2 – SKOGSTOKIGA SMAKER

KALIXLÖJROM
med en frasig smördegsbakelse fylld med en krämig mousse på gräslök och färskost samt vitvinsauterad rödlök.

HJORT PÅ SPETT
Hjortfilé med madeiradoftande örtsås, havtornsgelé samt en bakelse på mandelpotatis & toppmurklor till slut toppad med strössel på torkade lingon
(glutenfri)

SANGRIAKOKT PÄRON
med en fluffig kräm gjord på ekologisk grädde samt färsk bourbonvanilj samt krossade kaneldrömmar

Deklaration: Kalixlöjrom, ekologisk mjölk, grädde, svensk hjortfilé efter tillgång, havtorn från Öland

Pris p.p. 355 kr exkl. moms inkl. transport.

MIDDAGSMENYFÖRSLAG 3 – GRÖNARE SMAKER

TRE GRÖNA
Mousserande grönärts- & körvelsoppa i moccakopp samt ett cheddarsticks
Rödbetsmousse med rostad svartrot samt en vinägrett på svensk rapsolja och rostade solros kärnor.
Rapsrostad grön sparris med krispig sallad med hallonbalsamcaramel
(glutenfri)

KARLJOHAN CANNELLONI
med en puré på jordärtskocka med doft av tryffel samt chips på grönkål och svartkål

RABARBER
Honungskokta rabarber vilande på en mazarinbotten, serveras med en vispad vaniljkräm på mormors vis med Ninas nybakade kardemummabiscotti

Deklaration: Svenska gröna ärtor, svensk rapsolja, svenska grönsaker efter säsong ekologiska mejerier, ekologisk mjöl

Pris p.p. 355 kr exkl. moms inkl. transport.

MIDDAGSMENYFÖRSLAG 4 – SVENSKA SMAKER

SKAGENTOAST
En toast på MSC-godkända handpillade räkor blandas med finhackad rödlök, gräslök med en nyslagen majonnäs samt färsk yoghurt toppas med en klick stenbitsrom från Larssons fisk på Mollösund Orust.

FISKEFATET
Säsongens ädelfisk (rödtunga, bergtunga, slätvar) fylld med färs från kräftstjärtar samt en sås av hummer inramad av en duchesse på potatis och grön sparris.
(glutenfri)

PARFAIT
på ekologisk grädde och ägg med färsk bourbonvanilj. Till detta serveras hjortron och mandelflarn

Deklaration: MSC-godkända räkor, svensk rapsolja från Österlen, stenbitsrom från Larsson fisk Mollösund efter tillgång, fisk ifrån Fiskeboa AB, ekologisk grädde, svenska hjortron.

Pris p.p. 355 kr exkl. moms inkl. transport.

MIDDAGSMENYFÖRSLAG 5 – LANTGÅRDENS SMAKER

CARPACCIO
på lättrökt vildsvin och rödbetor. Till detta serveras en kräm på getost och honungssyltade kantareller samt rostade solrosfrön
(glutenfri)

LAMMFILÉ MARINERAD I VITVIN
rullad i kryddträdgårdens örter, serveras med en sås på confitbakade små tomater med balsamvinäger, rostad mild vitlök och ett potatisknyte med en doft av nötig rapsolja och ett moget vitvin.
(glutenfri, laktosfri)

CRÈME BRÛLÉE
med smak av lavendel, serveras med krossad lakrits samt en palett av choklad crème fraiche
(glutenfri)

Deklaration: Svensk skjutet vildsvin, svensk getost efter tillgång, svensk lammfilé efter tillgång Fairtrade choklad från Malmö Chokladfabrik, ekologisk grädde och mjölk

Pris p.p. 355 kr exkl. moms inkl. transport.

MIDDAGSMENYFÖRSLAG 6 – VEGANSKA SMAKER

FALSK CHEESECAKE
med skärgårdens smaker vilande på en kavringbotten med havregrädde, tofu, dill, gräslök toppad med tångkaviar
(laktosfri)

QUINOAMEDALJONG
med persiljeslungad, ljummen potatis- & rofruktssallad samt en picklad fänkål och en senapscrème
(glutenfri, laktosfri)

MARINERADE JORDGUBBAR
med en fläderkräm på kokosmjölk samt krisp på kanderade apelsiner

Deklaration: Havregrädde, tofu, tångkaviar, ekologisk rapsolja

Pris p.p. 355 kr exkl. moms inkl. transport.

DESSERTFÖRSLAG

CHOKLAD TARTLETT
toppad med italiensk maräng karamelliserad ananas med ett stänk av chili
Deklaration: Fairtrade choklad från Malmö Chokladfabrik, ägg från svenska höns

TRISS I PETIT CHOUX
med mangomousse, chokladtryffel och smultronmousse
Deklaration: Fairtrade choklad från Malmö Chokladfabrik, ägg från svenska höns 

MJÖLKCHOKLADMOUSSE
med rostad vit choklad samt danska marmeladkuber av krusbär (glutenfri)
Deklaration: Fairtrade choklad från Malmö Chokladfabrik, ägg från svenska höns

TARTE TATIN
Den franska äppelknäckpajen på Österlenäpple samt en kardemummadoftande vaniljsås.
Deklaration: Svenska äpplen ekologisk grädde och mjölk

CRÈME CARAMEL
med både passion & sötma serveras med vanilj & chilimarinerade färska jordgubbar (glutenfri)
Deklaration: Ekologisk grädde och mjölk, svensk honung från Orust

FALSK CHEESECAKE PÅ GRANATÄPPLE
med en topping gjord på clementiner (vegan, laktosfri)
Deklaration: Havregrädde, kokosmjölk, limejuice

Pris p.p. samtliga desserter (även middagsmenyernas) 70 kr exkl. moms inkl. transport

Stäng meny